” Deficit record în primele 5 luni. Cu fiecare lună care mai trece ne dăm seama cât de mult ne afundăm în prăpastie. Explozia cheltuielilor statului ne va duce în sapă de lemn.

Schema guvernului e următoarea. Mai întâi cresc cheltuielile statului: unde altundeva mai cheltuielile pe salarii cu 25% de la un an la altul, decât la stat? Apoi, când vin deficitele, ne spun cu un ton foarte serios că: „Acum suntem obligați să creștem taxele”.

Taxele asupra noastră. De parcă nu sunt deja suficient de mari, de parcă nu plătim deja impozite imense pe muncă și nu plătim apoi TVA și accize în tot ce cumpărăm.

Statul trebuie să scadă cheltuielile pe care tot el le-a crescut. Așa putem să oprim și spirala datoriei în care a intrat România. Statul se împrumută din ce în ce mai des la dobânzi din ce în ce mai mari. După cum se poate observa, dobânzile au crescut cu aproximativ 15% la această execuție.

Cel mai trist lucru când ne uităm la cifre este că asta e situația înainte de aplicarea legii pensiilor. De unde se vor plăti toate astea pus pensiile mărite? Din taxe noi. Ei au explodat cheltuielile, ei vor crește taxele”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui, deputat USR.