Candidatul PP-DD, Ion Aliman, a câștigat mandatul de primar pentru o primărie mică dar extrem de importantă, cea din Deveselu, județul Olt. Comuna a devenit celebră pe 23 septembrie anul trecut, când autoritățile au anunțat că în fosta bază aeriană de la sud de Caracal va fi amplasat scutul anti-rachetă american.

Gheorghe Beciu, actualul primarul din Deveselu, pesedistul Gheorghe Beciu, a pierdut alegerile, fiind devansat cu 220 de voturi de contracandidatul său de la PPDD, Ion Aliman. Beciu, în mandatul căruia a fost semnat un acord de amplasare a scutului antirachetă în comună, spunând că „respectă decizia oamenilor”. „Respect principiile democratice, alegerile se pot câstiga și altfel…respect decizia oamenilor din comuna Deveselu”, a declarat Gheorghe Beciu.

Primarul a susținut că nu va renunța la viața publică, precizând că mai are multe de făcut in comuna. „Eu îmi duc proiectele mai departe. Îmi susțin proiectele legate de baza militară din Deveselu și de utilitățile pentru comunitatea Deveselu, alimentarea cu apa, rețeaua de canalizare, modernizareade drumurlori sau alimentare cu gaze”, a mai spus Gheorghe Beciu. În ce calitate se va ocupa de aceste lucruri, Beciu nu a precizat.