Șase din 10 români au cont la bancă, iar peste 20% din tranzacțiile online care se fac în acest moment sunt făcute de pe mobil, spune Haris Hanif, CEO Orange Money.

Șeful Orange Money a vorbit despre fintech-uri și despre schimbarea întregii paradigme a industriei bancare, conduse de nevoile și despre experiențele clientului.

Acesta a vorbit despre faptul că Orange Money nu se află în război cu sistemul bancar, în schimb serviciile concurează “cash”-ul.

“Nu vrem să omorâm băncile, Revolut sau alte fintech-uri,” a declarat Haris Hanif, CEO Orange Money.

Orange Money a intrat puternic pe piața financiară din România, lansând un serviciu de plăți de schimb valutar, prin intermediul aplicației Orange Money.

Orange Money a lansat astfel opțiunea de transferuri valutare în aplicația mobilă. De acum, utilizatorii Orange Money pot face transfer în 18 valute direct din contul de lei, către o persoană fizică sau juridică, în România sau în străinătate.

Monedele incluse sunt: Euro (EUR), Dolar american (USD), Lira sterlină (GBP), Franc elvețian (CHF), Dolar canadian (CAD), Dolar australian (AUD), Leva bulgarească (BGN), Coroana cehă (CZK), Coroana daneză(DKK), Kuna croată (HRK), Forint maghiar (HUF), Yen japonez (JPY), Coroana norvegiană (NOK), Dolar neo-zeelandez (NZD), Zlot polonez (PLN), Coroana suedeză (SEK), Baht thailandez (THB), Lira turcească (TRY).

Transferurile au comision 0 și sunt realizate la un curs valutar avantajos, iar pentru orice clarificare, clienții beneficiază de suport local 24/7 în limba română.

Transferul valutar se face din aplicația Orange Money urmând pașii:

  1.  Introducerea sumei și selectarea valutei

2. Completarea informațiilor despre beneficiar

3. Autorizarea transferului prin utilizarea amprentei, Face ID-ului sau prin introducerea PIN-ului.

Serviciul este util pentru românii care au rate la bancă în euro și nu vor să mai meargă la casele de schimb să schimbe banii și mai apoi la bancă să plătească rata. 

Serviciul va fi disponibil și celor care NU sunt clienți Orange.

De asemenea, noul serviciu este aplicabil românilor din străinătate care trimit bani acasă, care trimit acasă în jur de 3,8 miliarde de euro pe an, conform declarațiilor lui  Haris Hanif, CEO Orange Money.