Aceste companii au hotărât ca angajații să lucreze patru zile pe săptămână, în loc de cinci. 

Este mult mai sănătos şi facem o treabă mai bună dacă nu avem un program de lucru infernal”, a declarat Jan Schulz-Hofen, fondatorul companiei germane de software Planio, care a introdus săptămâna de lucru de patru zile pentru cei 10 angajaţi la începutul acestui an.

Compania de asigurări Perpetual Guardian din Noua Zeilandă, a constatat o scădere a stresului şi o creştere a gradului de implicare a personalului după ce la începutul anului a implementat un program de lucru de 32 de ore pe săptămână. 

Chiar și în Japonia, o țară unde angajații sunt dependenți de muncă, Guvernul îndeamnă companiile să permită ziua de luni liberă.

Lucie Greene, expert la firma de consultanţă J. Walter Thompson, susţine că există o opoziţie faţă de programul de lucru prelungit „Oamenii încep să renunţe la un program de viaţă digitală de tip 24 de ore din 24 şi să conştientizeze că există unele probleme de sănătate mentală care apar prin faptul că eşti conectat tot tipul la muncă”, potrivit Digi24.

În urma unui sondaj efectuat recent în rândul a 3.000 de angajaţi din opt ţări printre care SUA, Marea Britanie şi Germania a arătat că aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că ar putea foarte uşor să îşi rezolve atribuţiile de serviciu în cinci ore pe zi, dacă nu ar fi întrerupţi, pe primul loc fiind angajaţii din SUA, în rândul cărora 49% au declarat că fac ore suplimentare.