Probleme uriaşe pentru un celebru lanţ de restaurante fast-food, care este prezent şi în ţara noastră. Compania a fost dată în judecată şi este aşteptată acum în faţa judecătorilor.

Subway va da explicaţii într-un tribunal din California cu privire la sandvişurile sale

Este vorba despre celebru lanţ de restaurante fast-food Subway. Compania americană trebuie să dea explicaţii în faţa unui tribunal din California, referitor la compoziţia unuia dintre celebrele sale sandvişuri. Clienţii Subway au denunţat faptul că tonul folosit în acestea ar fi falsificat, relatează agenţia EFE.

În plângerea depusă, se arată că ceea ce Subway anunţă drept un sandviş cu ton este de fapt un amestec de mai multe ingrediente, care nu au legătură cu tonul şi care îi imită înfăţişarea. Reprezentanţii Subway au respins tranşant această acuzaţie.

Plângerea a fost formulată în urma unor „teste de laborator în care nu s-au găsit probe de ton în mostre” şi care încearcă acum să determine din ce este făcută această compoziţie, potrivit avocatului acuzării.

Plângerea a fost depusă la un tribunal din California săptămâna trecută, dar a devenit publică după ce ziarul The Washington Post a preluat informaţia.

Compania: Pur şi simplu nu există adevăr în aceste acuzaţii

Subway este un lanţ de restaurante foarte popular în Statele Unite şi cu o amplă prezenţă în numeroase ţări. Compania a catalogat acuzaţiile drept „neîntemeiate”, prin vocea unui purtător de cuvânt.

„Pur şi simplu nu există adevăr în acuzaţiile prezentate tribunalului din California. Subway oferă ton 100 % gătit în restaurantele sale, pe care îl amestecă cu maioneză şi pe care îl foloseşte în sandvişuri gata preparate, ‘wraps’, şi în salatele de care se bucură clienţii noştri”, notează compania într-un comunicat.

Subway a precizat că aceste acuzaţii vor aduce grave prejudicii localurilor sale care oferă sandvişuri pe bază de ton precum şi micilor negustori care le comercializează.

Nu este prima oară când ingredientele folosite de Subway sunt puse sub semnul întrebării, după ce Curtea Supremă din Irlanda a stabilit că nu poate fi considerată „pâine”, cea folosită în chifle, din cauza conţinutului ridicat de zahăr.