Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a fost dat afară din platoul unei emisiuni a Realitatea Plus după un schimb de replici cu moderatoarea emisiunii Mădălina Dobrovolschi.

Totul a pornit de la un schimb de replici pe marginea stării de alertă, între moderatoarea de la Realitatea TV și liderul PSD. Fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis l-a acuzat pe Lucian Romaşcanu de manipulare şi l-a poftit să iasă din emisiune dacă îl „afectează emoţional” discuţia.

„Dumneavoastră sunteţi un post de dreapta şi este natural să aveţi o anumită abordare”, a acuzat Lucian Romaşcanu.

În replică, Dobrovolschi a susținut că nu este vorba despre o abordare de stânga sau de dreapta, ci despre o abordare referitoare la sănătatea oamenilor. „Domnule Roman (deputat PNL, prezent în emisiune) interveniţi şi dumneavoastră, spuneţi-mi dacă domnul Romaşcanu are dreptate, sunteţi mulţumit de modul în care a ieşit acest proiect pe uşa Parlamentului?”, a susținut moderatoarea.

Imediat, liderul PSD a întrebat-o pe Dobrovolschi dacă vrea să-l mai aibă în emisiune. În replică, aceasta i-a explicat că sunt încă invitaţi care trebuie de asemenea să răspundă.

„Domnule Romaşcanu, aici eu sunt moderator, dumneavoastră sunteţi invitat, alături de dumneavoastră mai sunt încă alţi invitaţi şi este normal să existe un dialog. Aţi avut o parte de răspuns, acum intervine domnul Roman, va completa răspunsul, va da opinia domniei sale, după care revenim la dumneavoastră, dacă vor exista şi alte puncte de vedere pe care le aveţi. Dacă nu mai doriţi să mai staţi în emisiune şi vă afectează emoţional această emisiune, vă doresc bună seara şi vedeţi-vă, în continuare, de manipulările pesediste. (…) Chiar nu este conferinţa PSD această emisiune.”, a comentat Mădălina Dobrovolschi.  În final, Romaşcanu a ieşit din emisiune.