Fostul președinte al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap, Mihai Tomescu este singurul demnitar cu dizabilităţi, nevăzător, din cadrul guvernului. Se pare că acesta ar fi fost concediat pe Facebook și că nu ar fi avut loc nicio discuție prin care ministrul Muncii sau premierul Orban să îl fi anunțat de această decizie.

În plus, după căderea guvernului Dăncilă și instalarea noului Cabinet la Palatul Victoria, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a cerut lui Mihai Tomescu CV-ul şi un raport de activitate.

„Dragii mei, de astăzi nu ma mai găsiți la ANPD. Vă îmbrățișez din inimă, oameni frumoși, profesioniști cu care am lucrat și am construit, persoane cu dizabilități și colegi”, a scris Tomescu pe Facebook.

Câteva dintre realizările lui Mihai Tomescu sunt:

  • A fost șef de promoție la Facultatea de Științe Sibiu, profil Psihologia Organizațională, absolvind cu media 9,71;
  • Este absolvent al Facultății de Drept al Universității Nicolae Titulescu din București;
  • Are master în Știința Managementului și Dezvoltăriii Urbane, la Institutul din Rotterdam, Olanda, studii la Universitatea Bologna, Italia;
  • Este doctorand la Sociologie la Universitatea București. Vorbește engleza, germana și italiana, reprezentând România la conferințe internaționale;
  • A luat peste 30 de măsuri în sprijinul celor 850.000 de persoane cu dizabilități din România;
  • A atras fonduri europene pentru persoanele cu dizabiltăți, ceea ce nu reușise nimeni până acum.

Amintim că Tomescu a fost numit ca președinte al autorității de Guvernul Cioloș şi păstrat în această funcție de Cabinetele PSD.