Preşedintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul Gigel Ştirbu, i-a solicitat luni, directorului general al TVR, Doina Gradea, demisia din funcţie, principalul motiv fiind absenţa angajaţilor televiziunii publice de la Jocurile Olimpice, precum şi preluarea de către postul TV Trinitas a difuzării Festivalul Internaţional „George Enescu”.

„Vă solicit demisia de la conducerea TVR, doamnă Doina Gradea! Aproape nu există zi din săptămână în care să nu aflăm despre gafele sau abuzurile şefei TVR, Doina Gradea. Astăzi este vorba despre faptul că la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk nu s-a aflat niciun angajat al TVR, în schimb preşedintele – director general al TVR Gradea este prezentă împreună cu o delegaţie a Ministerului Tineretului şi Sportului. Astfel, mai mulţi reporteri şi comentatori ai TVR, printre care Adelin Petrişor şi Narcis Şeulean, s-au revoltat împotriva Doinei Gradea considerând o ruşine uriaşă faptul că nu se află niciun reporter TVR la Minsk şi că peste 100 de ore de transmisiuni se comentează doar din studio.

Monica Ghiurco, jurnalist senior TVR, membru în Consiliul de Administraţie al SRTV, de asemenea a luat atitudine împotriva modului incompetent de conducere al TVR şi inducere în eroare a Consiliului pentru faptul că TVR nu mai transmite Festivalul Internaţional „George Enescu”, după ce în şedinţa precedentă a Consiliului de Administraţie Doina Gradea a dezminţit informaţia. Într-o scrisoare deschisă publicată pe contul de Facebook, Ghiurco subliniază că nu din cauza banilor s-a întâmplat acest lucru, ci din cauza incompetenței.

„În ultima vreme ați reușit să-i revoltați și pe cei care mai rămăseseră pasivi în privința TVR, iar pe noi, cei din TVR, ne-ați umplut, încă o dată, de rușine. Pentru mine este un soc faptul că TVR nu mai transmite Festivalul Internațional ”George Enescu”, după ce în ședinta precedentă a Consiliului de Administrație ați dezmințit informația. Așadar, o falsă dezmințire și o inducere în eroare a Consiliului.

E foarte grav, din mai multe considerente. Nu e doar faptul că pierdem un brand de înaltă clasă și spulberați o tradiție culturală la Televiziunea Română, că dăm cu piciorul unui act de diplomație publică și culturală prioritar pentru Statul Roman, că renunțăm prin decizia unui Comitet Director pe care îl conduceți în mod nemijlocit să fim parte în cel mai prestigios eveniment cultural pentru România. Deși, chiar și pentru atât, va cer demisia!

E chiar mai mult. E o continuare a unui trend tot mai evident: rând pe rând, am rămas și fără competiții sportive de interes major pentru public, cum ar fi meciurile Naționalei de fotbal. Dar pierderea Festivalului Enescu este picătura care umple paharul. Să nu încercați să mai invocați argumentul financiar: nu din cauza banilor s-au pierdut toate acestea, ci din incompetență, doamna PDG! (…)

Incompetența dumneavoastră ne afectează direct pe noi toți. Am avut perioade mult mai grele financiar și totuși am păstrat marile evenimente la TVR, iar acum, când avem bani, pierdem pe bandă rulantă și drepturi de difuzare și evenimente și credibilitate”, notează Monica Ghiurco pe rețeaua socială.