Scandal la „Sinteza Zilei”. Liderul Fermierilor a părăsit emisiunea

Eveniment controversat, la „Sinteza Zilei”. Dănuț Andruș, liderul fermierilor, a părăsit emisiunea lui Mihai Gâdea în urma difuzării unor imagini speciale, de către Antena 3 CNN.

În cadrul emisiunii, s-a abordat subiectul privind statutul său, evidențiind că nu este doar un protestatar obișnuit. Din contră, el este un membru activ al unui partid politic pe care l-a înființat.

„S-a înregistrat un partid – fermierii și antreprenorii – pe ROL-ul instanței, dar nu ăsta e scopul“, a recunoscut Dănuț Andruș în platoul emisiunii Antena 3.

Această situație a generat o dispută aprinsă cu mai mulți invitați prezenți în emisiune, cu privire la natura revendicărilor protestatarilor și modul în care acestea sunt utilizate în context politic.

Dezbaterile s-au concentrat pe relația dintre mișcarea de protest și implicarea politică a liderilor, ridicând întrebări despre cum sunt gestionate și direcționate aceste revendicări în sfera politicului.

Mihai Gâdea a considerat relevant să aducă în atenția publicului participarea lui Dănuț Andruș la emisiunea iUmor. Imaginile sunt din martie 2018. La acea vreme, acesta a venit la București călare pe un cal.

Totuși, prestația sa nu a fost înțeleasă sau apreciată de jurați. Ea a fost considerată una dintre cele mai puțin reușite numere din emisiune.

La încheierea difuzării imaginilor de la iUmor, Dănuț Andruș, foarte deranjat, a ales să se ridice și să părăsească platoul. Astfel, el a dat de înțeles că reacția juraților sau absența aprecierii pentru numărul său l-au afectat.

„Permiteți-mi să mă retrag. Atâta timp cât dumneavoastră m-ați chemat aici, în această emisiune, ca să mă puneți în mașina de carne a acestei televiziuni, ar trebui să vă gândiți că problemele reale ale societății nu sunt ceea ce faceți voi astăzi aici. (…)

Dați informații corecte oamenilor și oamenii vă vor aprecia.”, a precizat, la plecare, Dănuț Andruș.

Iată momentul de la iUmor:

Cine este Dănuț Andruș, cel considerat liderul protestatarilor din agricultură

Andruș este recunoscut drept lider al protestatarilor din recentele zile.

Desi susține că mobilizarea fermierilor și transportatorilor a fost spontană, Dănuț Andruș este confruntat cu acuzații privind apartenența sa la un partid politic și candidatura sa la funcția de primar.

Într-o apariție pe platoul emisiunii Sinteza Zilei, Dănuț Andruș a abordat această temă. El a oferit răspunsuri cu privire la toate aceste acuzații.

La vârsta de 51 de ani, Dănuț Andruș administrează aproximativ 1.500 de hectare de teren agricol. El are această activitate în localitatea Horodiștea, comuna Păltiniș, situată în județul Botoșani.

Pe lângă suprafața de teren, el se ocupă și de un număr impresionant de peste 1.500 de animale, inclusiv capre, oi, vaci și cai.

Dănuț Andruș a avut aspirații politice în trecut, dorind să ocupe funcția de primar al comunei Păltiniș din partea PSD.

În prezent, el îndeplinește rolul de președinte al Asociației de Proprietari Paltinul. De asemenea, Dănuț Andruș a fondat Partidul Alianței Fermierilor și Antreprenorilor Români.

Dată fiind istoria sa politică anterioară, caracterul aparent spontan al protestelor din ultimele zile, conduse de Dănuț Andruș, a fost pus sub semnul întrebării. Criticii îl acuză pe Dănuț Andruș că implicarea sa activă în politică ar putea să fi adus o vulnerabilitate mișcării de protest la nivel național.

Cu toate acestea, Dănuț Andruș afirmă că acuzațiile aduse împotriva sa sunt nefondate și că presa este cea care distorsionează realitatea.

„Eu chiar îi rog pe oameni să facă legăturile. E dreptul nostru să ne asociem. Acest drept este constituțional. Dacă din aceste cereri considerați că este un interes politic, răstălmăciți cum vreți.

Noi până să ajungem în politică, trebuie întâi să avem o experiență în viața socială. Aș folosi o sintagmă pozitivă sau negativă, cum vreți să o interpretați.

Oameni care n-au bătut un par la viața lor ne învață cum să facem un gard! Din păcate, aceste lucruri pe care noi le facem, le răstălmăcim și o dăm în politică”, a declarat Dănuț Andruș, la Sinteza Zilei.

Florin Roman, membru al Partidului Național Liberal, l-a acuzat pe Dănuț Andruș că a expus vulnerabilitățile protestatarii, subliniind faptul că acesta nu a comunicat deschis despre implicarea sa în politică.

„Televiziunile mă bagă în mașina de carne cu ce am făcut eu. Eu am dreptatea mea! Oamenii m-au ales în stradă să duc aceste cereri în fața Guvernului. (…) Pentru a fi deturnat scopul acestui protest, se iese cu tot felul de tertipuri”, a mai precizat Andruș.