Marcelo Odebrecht, în vârstă de 47 de ani, preşedintele grupului BPT Odebrecht, încearcă să încheie un acord cu justiţia privind un "denunţ recompensat", pentru a-şi reduce pedeapsa cu închisoarea pentru corupţie, spălare de bani şi aderare la grup infracţional organizat. Veja susţine că a reuşit să consulte o parte din denunţ, care nu a fost încă omologat oficial de justiţie. Potrivit AFP, în timp ce Rio de Janeiro vibrează pentru Jocurile Olimpice, capitala Brasilia tremură de teama dezvăluirilor. 

Veja susţine că Temer, la data săvârşirii faptelor vicepreşedinte în guvernul condus de preşedinta Dilma Rouseff (în prezent suspendată), i-ar fi solicitat personal bani lui Odebrecht cu ocazia unui dineu la Palatul Jaburu din Brasilia, reşedinţa oficială a numărului doi în stat. Odebrecht ar fi plătit în numerar 10 milioane de reali (circa 2,8 milioane de euro) partidului de centru-dreapta PMDB al lui Temer. Acesta a recunoscut într-un comunicat că i-a oferit un dineu omului de afaceri, dar a susţinut că au discutat un sprijin financiar pentru campaniile electorale ale PMDB cu respectarea absolută a legilor. 

Scandalul de corupţie soldat cu arestarea lui Odebrecht în iunie 2015 a dezvăluit că firmele din grupul BPT au dat mită pentru a obţine contracte cu Petrobras, gigantul petrolier parţial controlat de stat, iar beneficiarii schemei au fost politicieni din mai multe partide, oameni de afaceri din cadrul BPT şi manageri ai Petrobras. Perla coroanei economiei braziliene a pierdut două miliarde de dolari în urma acestui scandal. 

Michel Temer, în vârstă de 75 de ani, a ajuns la putere în 12 mai, după ce Senatul a suspendat-o pe preşedinta Dilma Rouseff. Aceasta se consideră victima unei lovituri de stat parlamentare şi îl acuză pe Temer că este un trădător care a pus la cale manevra. 

Conform Agerpres, decizia finală a Senatului este aşteptată la sfârşitul lunii august, după închiderea pe 21 august a Jocurilor Olimpice. La ceremonia de deschidere a Jocurilor, vineri, publicul l-a huiduit copios pe Temer, care nu este deloc mai popular decât Rouseff, după cum apreciază AFP.