Scad salariile bugetarilor? Cîțu și Turcan sunt contraziși cu legea în mână, în ciuda asigurărilor date de cei doi că nu va avea loc o reducere a veniturilor pentru medici și profesori.

Fostul ministru PSD al Muncii arată că sporurile se plafonează la 20% din salariu, în condițiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung și la 80%, iar sporul pentru condiții deosebite va fi de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat.

Scad salariile bugetarilor? Varianta PSD și a sindicatelor

Budăi susține că sindicatele din sistemul arată că veniturile cadrelor medicale de la ATI vor scădea cu aproape 50%, pentru alți angajați din sistemul sanitar cu 20-40%, dar și cu aproximativ 20% pentru angajații din învățământ, pentru pompieri, polițiști, jandarmi, militarii și alte categorii de bugetari.

”Demisia, Raluca Turcan și Florin Cîțu!

Nu v-ați lăsat și ați forțat aprobarea Memorandumului privind tăierea veniturilor medicilor și profesorilor!

În pofida minciunilor pe care le spuneți în spațiul public, cum că veniturile nu vor scădea, documentul spune altceva: se plafonează sporurile la 20% din salariu, în condițiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung și la 80%, iar sporul pentru condiții deosebite va fi de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat!

Cine minte?

Sindicatele, nu PSD, arată că veniturile cadrelor medicale de la ATI vor scădea cu aproape 50%, pentru alți angajați din sistemul sanitar cu 20-40%, dar și cu aproximativ 20% pentru angajații din învățământ, pentru pompieri, polițiști, jandarmi, militarii și alte categorii de bugetari.

Nu numai că nu ați respectat Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și nu ați mărit veniturile, dar acum le și tăiați!”, a scris Marius Constantin Budăi pe Facebook joi, chiar după conferința de presă susținută de Florin Cîțu și Raluca Turcan la Guvern.

În cadrul acestei conferințe, atât Cîțu, cât și Turcan, au dat asigurări că veniturile medicilor nu vor scădea.

Mai mult, Raluca Turcan a arătat că informațiile apărute în spațiul public cu privire la reducerea veniturilor bugetarilor sunt ”intoxicări”.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.