Compania media SBS Broadcasting Group, actionarul majoritar al Prima TV si Kiss FM, a inregistrat in 2006 venituri de peste un miliard de euro, in crestere cu 14% fata de 2005, si un profit brut recurent de 207 milioane de euro, in crestere cu 43% fata de profitul inregistrat in anul 2005. Potrivit grupului SBS, nivelul profitului inregistrat in 2006 a fost influentat de imbunatatiri considerabile in rezultatele posturilor comerciale din Olanda, Belgia, tarile nordice, dar si Romania.

“2006 a fost un an record pentru pentru aproape toti indicatorii financiari. Mix-ul nostru de operatiuni europene si echipa inovatoare de management ne-au permis sa identificam si sa valorificam oportunitatile de crestere prin oferta noastre de canale”, a declarat Patrick Tillieux, Chief Executive Officer SBS Broadcasting Group.  

SBS Broadcasting Group activeaza in segmentele de televiziune comerciala, incasarile grupului media din acesta segment constituind 70% din veniturile totale. Totodata, SBS activeaza si in segmentele televiziune cu plata, radio si presa, veniturile din aceste segmente constituind 15%, 8%, respectiv 7% din veniturile totale ale companiei.

Grupul media SBS Broadcasting a finalizat in septembrie 2006, impreuna cu Aerom Television, subsidiara sa din Romania, achizitia postului de muzica TV K Lumea. Postul a fost supus unui proces de rebrandare si relansat sub titulatura Kiss TV.  

SBS Broadcasting Group este unul ditre principalele grupuri media din Europa. Compania detine operatiuni in Romania, Belgium, Bulgaria,Denmark, Finland, Greece, Hungary, The Netherlands, Norway, Sweden si Marea Britanie.

Sursa: Capital 09 Martie 2007