Declaraţiile lui Rhodes au fost făcute la bordul Air Force 1, care îl transporta pe preşedintele Barack Obama de la Seul la Manila, în cadrul unui turneu diplomatic în ţări din Asia.

Oficialul american a precizat că sancţiunile contra Moscovei, care vor fi 'ţintite', nu vor fi impuse în acest weekend, ci probabil la începutul săptămânii viitoare.

Joi dimineaţă, trupele ucrainene au relansat operaţiunea specială la Slaviansk, confruntările soldându-se cu cinci morţi şi mai mulţi răniţi. Ministerul de Interne de la Kiev a anunţat vineri că trupele ucrainene au blocat complet oraşul Slaviansk.

În urma asaltului trupelor ucrainene asupra oraşului Slaviansk, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că 'acţiunile autorităţilor de la Kiev împotriva propriului popor nu vor rămâne fără consecinţe, în special în planul relaţiilor interguvernamentale' între Rusia şi Ucraina, iar ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a anunţat ulterior lansarea unor noi manevre militare la frontiera ruso-ucraineană.

SURSA: Agerpres