Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare(CNVM) a decis sa aplice sanctiuni Societatilor de Servicii de Investitii Financiare (SSIF) care au introdus formulare/ordine de cumparare care nu au respectat prevederile prospectului de oferta publica primara initiala de vanzare de actiuni emise de S.C. Alumil Rom Industry S.A. Bucuresti. In functie de gravitatea abaterilor, CNVM a dat avertismente, respectiv amenzi societatilor implicate. 

Societatile care au primit avertisment sunt Vanguard SA, Prime Transaction SA, BRD Securities SA, HTI Valori Mobiliare SA, Eldainvest SA, Rombell Securities SA si SSIF Super Gold Invest SA.  

Amenzile au fost aplicate in cazul SSIF Raiffeisen Capital&Investment, ING Securities SA, Intercapital Invest SA, Confident Invest SA, Valmob Intermedia SA, EFG Eurobank Securities SA si Equity Invest SA. 

CNVM a decis sanctionarea cu amenda si a agentilor angajati ai SSIF-urilor implicate, care au preluat si validat ordine de cumparare pentru actiuni Alumil, cu nerespectarea prevederilor prospectului de oferta.

 

Sursa: Capital 25 Ianuarie 2007