Dinamo a fost penalizată în litigiul cu Iulian Roșu

Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a sancţionat clubul Dinamo cu interdicţia de a efectua transferuri pentru următoarele două perioade de mercato. Sentința a fost comunicată în şedinţa de miercuri a forului mecționat. Sancțiunea fost hotărâtă în litigiul pe care gruparea alb-roșie îl are cu fotbalistul Iulian Roșu.

”Încetare raporturi contractuale şi pretenţii financiare. Admite în parte cererea. Constată denunţarea unilaterală a contractului fără justă cauză a clubului conform art. 18.8. lit. b) din RSTJF, începând cu data de 31.01.2024. Respinge capetele de cerere 3-6 ca inadmisibile, urmând ca reclamantul să-şi valorifice pretenţiile în procedura prevăzută de art. 102 alin. 6 şi art. 5.21 din Legea 85/2014. În temeiul dispoziţiilor art. 18.9.1. lit. a) din RSTJF, dispune sancţionarea pârâtului cu interdicţia de a efectua transferuri de jucători în calitate de club cesionar din următoarele două perioade de transfer. Respinge cererea de pronunţare a unei hotărâri parţiale ca neîntemeiată. Cu recurs”, se arată în soluţia oferită de CNSL în litigiul dintre Dinamo şi mijlocaşul Iulian Roşu.

S-au dictat sancțiuni și pentru evenimentele de pe stadionul Ilie Oană

Tot clubul alb-roșu a fost în centrul atenției și la Comisia de disciplină. Forul din cadrul FRF a decis miercuri să amendeze clubu dinamovist şi Petrolul cu câte 22.500 de lei în urma incidentelor de la meciul din etapa a 22-a a Superligii (1-0 pentru Petrolul).

”ACS Petrolul 52 vs. SC Dinamo 1948 SA – Incidente – În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitatea sportivă de 22.500 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d. din RD, se sancţionează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitate sportivă de 22.500 lei”, se arată în comunicat.

Trebuie spus că, pentru Dinamo, sancțiunile vin într-un moment cum nu se poate mai prost. Clubul „câinilor” se află în insolvență și se chinuie să facă rost de bani pentru a fi declarat solvabil. În altă ordine de idei, nici sportiv, alb-roșii n-o duc foarte bine. Asta, având în vedere că se află pe penultima poziție a clasamentului. Una care trimite echipa direct în liga a doua în cazul în care acesta va fi locul ocupat la finalul acestui campionat.