Premierul Viorica Dăncilă a fost nevoită să dea explicații pe marginea suspendării emisiei postului Realitatea TV. Europarlamentul Cristian Preda a acuzat-o pe Viorica Dăncilă, în Parlamentul European, că are o „gândire ceauşiştă” şi a făcut referire la suspendarea emisiei postului Realitatea TV. „Aţi susţinut în numeroroase rânduri că activitatea Comisiei Europene e bazată pe superficialitate. Cum credeţi că veţi putea colabora cu PE? În momentul în care discutaţi în România un post de televiziune are emisia suspendată pentru că a transmis imagini de la protestele din 10 august. Să-i transmiteți domnului Pullmann că situația presei din România este o combinație de propagandă, presiune asupra jurnaliștilor și că nu mai există presă liberă în România. Asta ar trebui să vă îngrijoreze, doamna premier, dacă nu sunteți într-o logică ceaușistă, dacă nu ați dori să reveniți la timpurile în care propaganda era preferată adevărului”, a declarat Cristian Preda.

În replică, Dăncilă a reacționat: „Domnule Preda, aţi făcut o afirmaţie foarte gravă legată de libertatea presei. Vă asigur, asigur Parlamentul European, că Guvernul României nu are nicio legătură cu acest aspect, dar asta înseamnă dezinformare, asta înseamnă ceea ce nu trebuie să facem de acum încolo. Într-adevăr, un post TV a avut întreruptă emisia pentru 10 minute, lucru decis de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Nu ştiu care e motivul, nu are vreo legătură Guvernul cu acest lucru, dar trebuie ca noi ca şi pro-europeni trebuie să fim atenţi la declaraţiile şi să vorbim ceea ce reflectă realitatea, pentru că altfel vom fi judecaţi şi noi care ne dorim pentru UE un viitor mai bun.”

Realitatea TV trebuie să-şi oprească emisia obişnuită pentru 10 minute, joi, între orele 19.00 şi 19.10, potrivit unei decizii luate marţi de CNA, care a sancţionat postul TV pentru modul în care a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.