Compania coreeana va colabora cu Sprint Nextel si va construi infrastructura retelei WiMax pe care Sprint Nextel  planuieste sa o lanseze in New York dar si in Washington, Boston, Baltimore si alte orase americane, informeaza Yahoo News.

Barry West, presedintele diviziei WiMax a Sprint Nextel, a anuntat ca lansarea serviciului, sub denumirea Xohm,  va avea loc in luna aprilie din 2008 la Washinton. Orasul New York va fi urmatorul care va beneficia de retea, in al patrulea trimestru al anului viitor.

Sprint Nextel a anuntat acum doua saptamani ca va cheltui 5 miliarde de dolari pana in 2010 pentru reteaua WiMax, si ca se asteapta ca reteaua sa genereze venituri anuale de pana la 2,5 miliarde de dolari pana atunci. Costurile de dezvoltare ar fi fost mai mari, insa Sprint Nextel s-a asociat cu un alt provider, Clearwire, pentru a construi reteaua. Tehnologia WiMax este asemanatoare cu tehnologia Wi-Fi dar poate oferi acoperire pentru suprafete mult mai mari.

Sprint Nextel si Clearwire estimeaza ca peste 100 de milioane de utilizatori vor avea acces la retea pana la sfarsitul anului 2008.

Sursa: Yahoo News