Reprezentanții gigantului sud-coreean le-au transmis programatorilor pentru Android să înceapă să lucreze la aplicaţii pentru acest dispozitiv, transmite Reuters, anunţă News.ro.

Telefonul Samsung cu ecran pliabil

Mai mult, cei de la Samsung au mai lansat o nouă tehnologie pentru ecrane flexibile destinate dispozitivelor mobile şi au anunţat că lucrează împreună cu Google la dezvoltarea acesteia. Telefoanele pliabile promit să permită utilizatorilor să efectueze activităţi mai complexe, efectuate de obicei pe tablete sau laptopuri.

Prin lansarea telefonului pliabil, cei de la Samsung fost să obţină reacţii deosebit de importante, pentru că dezvoltatorii vor avea nevoie să probeze noile tehnologii cu aplicaţii, pentru a vedea că funcţionează fără probleme atunci când telefonul va lua forma unei tablete.

Samsung se numără printre cele câteva companii care au anunţat că telefoanele pliabile vor fi introduse în curând pe piaţă. Deşi Samsung nu a anunţat când va lansa noile dispozitive, analiştii anticipează că acest lucru se va întâmpla în prima jumătate a anului 2019, în caz contrar riscând ca noile telefoane Apple să i-o ia înainte.

”Lucrăm îndeaproape cu Samsung la un nou dispozitiv, pe care intenţionează să îl lanseze la începutul anului viitor”, a spus Dave Burke, vicepreşedinte de inginerie pentru Android.

samsung flexi phone

Compania chineză Huawei Technologies a anunţat la rândul său că intenionează să lanseze un smatphone 5G cu ecran pliabil la jumătatea anului 2019.

Atât Samsung cât şi Huawei au fost devansate însă de un startup chinez producător de ecrane, care a prezentat săptămâna trecută un telefon pliabil cu un ecran de 7,8 inci, la un preţ de circa 1.300 de dolari. Royole a anunţat că va începe să primească comenzi la sfârşitul lunii decembrie.