MV900F este echipat cu un senzor BSI CMOS de 16,3M şi cu lentile F2.5, deosebit de luminoase. Aparatul poate capta în cele mai mici detalii chiar şi scene de seară, fără efect de decolorare sau de lumină artificială. Alături de aceste caracteristici, modul Low Light Shot selectează automat cele mai bune cadre ale camerei pentru condiţiile de lumină slabă. Prin captarea continuă a trei imagini şi îmbinarea acestora, funcţia creează o imagine clară şi luminoasă, fără pete sau înceţoşare, aşa cum se întâmplă de multe ori în condiţii de lumină slabă.

Mai mult, pentru a cuprinde toate obiectele sau persoanele din cadru, MV900F încorporează un obiectiv cu un unghi mai mare, de 25mm, şi mai luminos, de până la F2.5. MV900F oferă imagini de înaltă calitate nu doar în condiţii de iluminare slabă, ci şi în lumina cea mai puternică a soarelui. Ecranul camerei are o diagonală de 3,3” şi încorporează tehnologia WVGA AMOLED touch.

O nouă funcţie adăugată gamei de camere foto Samsung este conectivitatea Wi-Fi, care permite conectarea instantanee la reţelele sociale şi la alte dispozitive.