Mai multe bănci din România acordă facilităţi importante executorilor judecătoreşti care îşi deschid la ele conturi de consemnare. Strategia este justificată de faptul că sumele rulate de executori cresc de la an la an, pe fondul adâncirii criezi. Unul dintre „furnizorii“ principali pentru executori sunt chiar băncile care execută silit şi scot la vânzare casele clienţilor rău-platnici. Oricine vrea să participe la o licitaţie pentru cumpărarea unei asemenea locuinţe trebuie să depună o garanţie de 10 la sută în contul executorului. Cel mai nou produs dedicat executorilor judecătoreşti vine de la Credit Europe Bank, instituţie de credit care acordă deja o serie de facilităţi pentru această categorie de clienţi. Dobânda la depozite era cu până la 1% mai mare decât cea standard.
Subsidiara locală a grupului turc cu acelaşi nume a lansat  un cont de consemnare, prin care pot fi tranzitate sumele depuse drept garanţie pentru clienţii interesaţi să achiziţioneze bunuri scoase la licitaţie şi sumele încasate în cadrul procedurilor execuţionale. Sumele din cont nu sunt bonificate de către bancă, dar clientul nu plăteşte comisioane de deschidere sau administrare. Clienţii pot ataşa contului un card de debit fără comision de emitere sau administrare. Sumele retrase de pe carduri la bancomatele băncii sau cheltuite la POS nu sunt comisionate. Contul de consemnare este nelipsit din portofoliile majorităţii băncilor. O altă bancă turcească, Garanti, oferă la rândul ei facilităţi pentru executori.
Este vorba despre comisioane preferenţiale pentru primele șase luni de la deschiderea contului curent. De asemenea, banca emite gratuit un card de debit şi reduce la zero comisionul pentru activarea serviciului de online banking. Conturi de consemnare cu diverse facilităţi constând mai ales în comisioane reduse sau nule, carduri gratuite şi utilizarea fără costuri a serviciului de internet banking mai au şi BCR, Raiffeisen, Italo Romena sau CEC Bank. Libra Internet Bank este atrasă de alte meserii, tot din zona juridică. Micuţa bancă  a lansat un cont fiduciar pentru avocaţi şi notari.
Libra oferă avantajul de a ataşa contului curent al cabinetului mai multe conturi separate, destinate exclusiv păstrării şi administrării fondurilor fiduciare primite în depozit de către cabinet, în numele şi pe seama clienţilor săi. Deschiderea de cont şi depunerile de numerar sunt gratuite, iar la operarea pe conturi prin internet banking comisioanele operaţionale online aplicate de Libra Internet Bank sunt cu 30% mai mici faţă de cele din sucursalele băncii, fără taxa de activare şi de abonament.

0 sunt costurile de administrare plătite de executorii judecătoreşti pentru conturile de consemnare