Sala Sporturilor din Braşov va fi pregătită pentru a deveni centru de tratare a cazurilor mai puţin grave de coronavirus, dar care necesită totuşi supraveghere medicală, a informat luni, printr-un comunicat de presă, Primăriei municipiului Braşov.

Conform sursei citate, o întâlnire pe această temă a avut loc luni, la iniţiativa prefectului Cătălin Văsii, la care au participat şi primarul George Scripcaru, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Pacienţii cu forme uşoare şi medii ne aşteptăm să fie în număr mult mai mare în perioada care urmează

“Ne gândim la extinderea capacităţii de a primi pacienţi cu infecţie cu virusul SARS-COV2, ca structură de suport pentru Spitalul de Boli Infecţioase, pentru momentul când epidemia va depăşi capacitatea acestuia şi a spitalelor care îl susţin – Spitalul de Pneomoftiziologie şi Spitalul de neuro-psihiatrie. Am ales o locaţie care este generoasă ca spaţiu, care poate fi compartimentată, care are surse de lumină şi căldură, apă – respectiv sala de sport – în aşa fel încât să putem organiza un fel de spital de campanie care să sprijine vindecarea pacienţilor cu forme uşoare şi medii, care ne aşteptăm să fie în număr mult mai mare în perioada care urmează”, a declarat, potrivit sursei citate, directorul executiv al DSP Braşov, Andreea Neculau.

Conform prefectului, locaţia ar urma să fie pregătită de Primărie, iar Academia Forţelor Aeriene urmează să pună la dispoziţie, pentru amenajare, mai multe paturi.

“Am luat în calcul această locaţie de mai mult timp. (…) Primăria va pune la dispoziţie acest spaţiu. Se vor face, pe cheltuiala primăriei, o igienizare generală urmată de o dezinfecţie generală, urmând ca, în momentul în care locul este pus la dispoziţie, împreună cu DSP, ISU şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să vedem modalitatea în care îl vom amenaja. Am avut o discuţie şi cu domnul general de flotilă aeriană Gabriel Răducanu, comandantul (rectorul) Academiei Forțelor Aeriene”Henri Coandă”, pentru a ne pune la dispoziţie nişte paturi, iar sub coordonarea DSP vom găsi soluţii şi vom amenaja din timp această locaţie, cu tot ceea ce este necesar, în acord cu instrucţiunile date de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a declarat prefectul Cătălin Văsii.

În aproximativ o săptămână vom face pregătirea acestui spaţiu

Totodată, primarul George Scripcaru a menţionat că există şi alte variante pentru acest spital “de campanie”, însă Sala Sporturilor pare a fi cea mai avantajoasă locaţie, având în vedere spaţiul şi dotările existente, posibilitatea de a se extinde şi în Bazinul Olimpic, precum şi parcarea şi spaţiul din jurul complexului, scrie Agerpres.

“În aproximativ o săptămână noi vom face pregătirea acestui spaţiu, urmând ca ulterior să fie luate în calcul dotările, logistica, echipamentele care sunt necesare ca la un spital care va trebui să fie funcţional, având în vedere numărul de persoane care ar putea aglomera spitalul judeţean”, a evidenţiat şi primarul George Scripcaru.