“Am propus spre aprobare trei proiecte de hotărâre prin care se actualizează indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea a trei imobile situate pe stazile Blănari, Mihail Kogălniceanu şi Vânători. De asemenea, se vor transmite din administrarea AFI către Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic cotele-părţi din imobilul situat în Calea Victoriei nr. 134, Sector 1, pe perioada executării lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea arhitectural-ambientală a anvelopei clădirii. Menţionez că în prezent acest imobil este în stare avansată de degradare şi reprezintă un adevărat pericol pentru cetăţeni. În acest moment, sunt incluse în programul de consolidare aproximativ 100 de clădiri”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, citat de mediafax.ro.

Astfel, sunt deschise şantiere la 42 de imobile pentru lucrări de punere în siguranţă ori consolidare şi pentru alte 56 de clădiri au fost pregătite documentaţiile tehnice (expertize şi reproiectare) pentru demararea lucrărilor de consolidare.

În 2018, Primăria Capitalei a alocat 10 milioane de lei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, faţă de un milion de lei cât s-a alocat în 6 ani de către celelalte administraţii. mediafax.ro