Vești importante pentru cei vaccinați! Ce vor putea să facă dacă se anunță restricții din cauza creșterii numărului de cazuri

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că românii vaccinați nu vor fi vizați de ulterioare restricții de circulație, în cazul în care va fi nevoie de instituirea acestora. Posibilitatea impunerii restricțiilor de circulație ar putea fi posibilă pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

Aceasta a precizat că se dorește accelerarea campaniei de vaccinare anti-coronavirus, subliniind că este cea mai eficientă măsură de prevenție a virusului care a făcut nenumărate victime de la începutul pandemiei și până acum.

“Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei, şi să ţinem cât de mult timp posibil putem şcolile deschise, pentru că nu vrem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor care sunt consecinţe a ce s-a întâmplat anul trecut.”, spune aceasta.

”Vom discuta în funcție de evoluție”

Ministrul Sănătății spune că se vor institui restricții de circulație dacă situația o va cere, dar aceste restricții nu vor viza persoanele vaccinate. Aceasta a mai spus că restul va fi discutat în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

”Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că în acest context, dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricţie de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi, ca ultimă instanţă, vor fi afectate şcolile. În rest, vom discuta în funcţie de evoluţie”, a declarat Ioana Mihăilă.

Coronavirus România, 28 august

Potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 28 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.095.885 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.053.974 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.015 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea