Marius Budăi, ministrul Muncii, a schimbat legea pentru românii cu handicap. Dacă până acum aceștia trebuiau să se prezinte periodic în fața unor comisii de evaluare, de acum nu vor mai trebui să facă acest lucru pentru că ordinul dat de Marius Budăi va fi publicat astăzi în Monitorul oficial.

„Am semnat astăzi Ordinul de ministru prin care se stabilește că persoanele care au suferit amputații nu vor mai fi chemate periodic la comisiile de evaluare și că certificatul de încadrare în grad de handicap va avea valabilitate permanentă.( tot astăzi va fi publicat în Monitorul Oficial)
Atenție, persoanele cu amputații vor putea face, în continuare, cerere pentru reevaluarea gradului de handicap în care au fost încadrate, în cazul în care consideră că starea li s-a agravat și că au dreptul de a fi încadrate într-un grad de handicap mai grav.
Chiar dacă nu se vor mai prezenta periodic la comisiile de evaluare, persoanele cu amputații vor trebui să respecte planul de recuperare stabilit de medicii specialiști.”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Doar persoanele care se încadrează în gradul 1 de handicap vor fi scutite de evaluarea comisiilor. În țara noastră există în jur de 88.000 de persoane încadrate în gradele 1 şi 2 de handicap.