Mark Johnson, un subcontractant care lucrează pentru unitatea armatei americane responsabilă cu anchetarea cazurilor de criminalitate informatică, Computer Crimes Investigative Unit, a depus mărturie că tânărul soldat american avea în calculatorul său informaţii care îi permiteau să intre în contact cu Julian Assange, scrie Agerpres.

Acuzarea a arătat o captură a imaginii de pe monitor cu un mesaj extras, după cum a afirmat, de pe hard diskul lui Bradley Manning. ‘Puteţi să-l contactaţi pe responsabilul celulei (anchete) în Islanda – 354 862 3481 – 24 de ore din 24. Cereţi cu Julian Assange’, indică mesajul.

Anchetatorii au mai făcut cunoscut că au intrat în posesia dialogurilor online dintre Manning şi un interlocutor numit "Julian Assange" în cursul cărora a fost vorba în special despre WikiLeaks.

Julian Assange a afirmat întotdeauna că nu ştie de unde provin documentele confidenţiale difuzate de WikiLeaks, dar şi-a manifestat sprijinul total pentru Bradley Manning.

Tânărul în vârstă de 24 de ani este un fost analist de informaţii din timpul războiului din Irak. El este acuzat că a furnizat site-ului WikiLeaks, care ulterior le-a făcut publice, documente militare americane referitoare la războaiele din Irak şi Afganistan, precum şi circa 260.000 de documente diplomatice ale Departamentului de Stat.

Această audiere preliminară, ce se desfăşoară cu începere de vineri, la o bază militară din localitatea Fort Meade, statul Maryland, nu are scopul de a stabili dacă soldatul este sau nu vinovat, ci de a trece în revistă acuzaţiile care-l vizează.

Te-ar putea interesa și: