Fratele emirului Qatarului a anunţat că oficialii de la Paris Saint-Germain şi Lionel Messi au încheiat negocierile pentru venirea atacantului argentinian la clubul francez.

„Negocierile sunt oficial încheiate. Anunţul va fi făcut mai târziu”, a scris pe Twitter, Khalifa Bin Hamad Al-Thani.

La 34 de ani, Messi este liber de contract după plecarea de la FC Barcelona şi, conform presei franceze, ar urma să semneze pe două sezoane, cu opţiune pentru încă un an.

Lionel Messi pleacă de la Barcelona

FC Barcelona şi Lionel Messi, jucătorul argentinian al cărui nume este sinonim cu clubul de fotbal catalan, se vor despărţi. Deşi trebuia să semneze joi prelungirea contractului, acest lucru nu se va mai întâmpla. Fotbalistul argentinian în vârstă de 34 de ani se desparte de clubul de fotbal FC Barcelona, acolo unde a cunoscut celebritatea absolută şi unde evoluează încă din 2004.

Lionel Messi a venit la Barcelona ca junior în anul 2001, la doar 13 ani, de la echipa argentiniană Newell’s Old Boys, şi a făcut pasul către echipa mare a catalanilor patru ani mai târziu.

Argentinianul s-a întors joi din vacanţă pentru a semna prelungirea contractului cu FC Barcelona, însă cotidianul spaniol Marca scrie că negocierile dintre Messi şi Joan Laporta, preşedintele clubului, nu au decurs aşa cum se aşteptau cele două părţi.

Informaţia a fost confirmată în mod oficial şi pe contul de Twitter al FC Barcelona, unde stă scris că Leo Messi nu va mai continua să joace la acest club de fotbal

“Deşi FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi la intenţia clară ca ambele părţi să semneze astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla, din cauza unor obstacole financiare şi structurale (regulamentele Ligii Spaniole). Drept urmare, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi clubului nu vor fi îndeplinite până la urmă.

FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa la creşterea clubului şi îi urează toate cele bune în viitor în plan personal şi profesional.”, au fost explicațiile oficiale ale clubului FC Barcelona.

Sursa foto: fcbarcelona.com