Fotbalistul argentinian în vârstă de 34 de ani se desparte de clubul de fotbal FC Barcelona, acolo unde a cunoscut celebritatea absolută şi unde evoluează încă din 2004.

Messi s-a întors din vacanţă să semneze prelungirea contractului, însă totul s-a năruit

Lionel Messi a venit la Barcelona ca junior în anul 2001, la doar 13 ani, de la echipa argentiniană Newell’s Old Boys, şi a făcut pasul către echipa mare a catalanilor patru ani mai târziu.

Argentinianul s-a întors joi din vacanţă pentru a semna prelungirea contractului cu FC Barcelona, însă cotidianul spaniol Marca scrie că negocierile dintre Messi şi Joan Laporta, preşedintele clubului, nu au decurs aşa cum se aşteptau cele două părţi.

Informaţia a fost confirmată în mod oficial şi pe contul de Twitter al FC Barcelona, unde stă scris că Leo Messi nu va mai continua să joace la acest club de fotbal.

Postarea de pe Twitter direcţionează către site-ul oficial al clubului catalan, unde a fost publicat următorul comunicat.

Explicaţiile oficiale ale clubului FC Barcelona

“Deşi FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi la intenţia clară ca ambele părţi să semneze astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla, din cauza unor obstacole financiare şi structurale (regulamentele Ligii Spaniole).

Drept urmare, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi clubului nu vor fi îndeplinite până la urmă.

FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa la creşterea clubului şi îi urează toate cele bune în viitor în plan personal şi profesional.”

Cu o zi în urmă, site-ul sport.es anunţa că Barcelona a făcut rost de bani şi urmează să prelungească în curând contractul lui Leo Messi.

Lionel Messi a câştigat de şase ori Balonul de Aur şi a evoluat întreaga sa carieră de seniori la FC Barcelona. A disputat 778 de meciuri sub tricoul blaugrana şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile. Messi are în vitrină 10 titluri în La Liga şi 4 trofee Champions League alături de FC Barcelona.

Sursa foto: fcbarcelona.com