Ludovic Orban nu mai are viață lungă la Palatul Victoria. Cel puțin asta susțin cei de la PSD care au depus moțiune de cenzură în Parlament. Aceștia susțin că au o majoritate confortabilă care îi va ajuta să îl demită pe Orban și s-au gândit deja cine va fi viitoarea propunere de premier.

S-a aflat cine va fi noul premier

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat încă o dată că social-democraţii vor propune un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece în Parlament. Cilacu a dat și mai multe indicii. Este vorba despre un tehnocrat, fost membru PSD, ”finanţist”.

”Vom merge cu o propunere de prim ministru la Cotroceni. Avem o propunere de tehnocrat şi o vom prezenta şi cu un program pe termen mediu economic. Este un fost membru PSD. Este un finanţist”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Antena 3.

Mai mult, Ciolacu spune că are discuții frecvente cu acesta. ”Am o discuţie periodică, instituţională. Eu, ca şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu primesc informări, atunci mă consult cu mai multe persoane. Nu căutăm un prim ministru şomer. Nu neapărat lucrează la Banca Naţională. Va fi o propunere fezabilă”, a mai declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a exclus din start ca această propunere să fie fostul premier, Sorin Grindeanu, fostul vicepremier, Vasile Dâncu sau e șeful SRI, George Maior.

Totuși, Ciolacu a dat un indiciu. Întrebat dacă viitorul premier ar putea fi vorba de Florin Georgescu, șeful interimar al celor de la PSD nu a exclus varianta. Prin răspunsul său mai degrabă l-a confirmat. ”E o variantă, nu ştiu dacă ar dori această funcţie”, a mai spus Ciolacu, conform sursei citate.

De partea cealaltă, premierul Ludovic Orban a spus că PSD nu poate depune moțiune de cenzură în timpul vacanței parlamentare și nici nu poate convoca o sesiune extraordinară pe această temă.