S-a aflat cine a pus umărul la distrugerea lui Dragnea. Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea au participat umăr la umăr la întâlnirea din 2017 cu Donald Trump. Doar Liviu Dragnea s-a ales cu dosar penal. Potrivut jurnaliștilor de la evz.ro

Jurnaliștii au avut în vedere comunicatul DNA.

„În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).

De asemenea, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu a mai acceptat de la același om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai – iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalți oficiali din SUA.

Cine era premier la momentul invocat de DNA

În acest context, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influența reală pe care o avea față de prim-ministrul și alți membri ai Guvernului României, promițându-i că îi va determina pe aceștia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și al intelligence, pe care respectivul le avea în România„

Sursa citată arată că, la momentul invocat de DNA, prim-ministru era Sorin Grindeanu. Care a și participat la ceremonia de la Washington. În postarea de pe Facebook a lui Liviu Dragnea se arată că a participat, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

Jurnaliștii spun că în condițiile în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru participarea la această întâlnire, alături de Gheorghe Dimitrescu și alți trei oameni de afaceri, apare întrebarea firească unde este Sorin Grindeanu. Doar a participat la întâlnirea cu Donald Trump, apoi a dat curs cererilor lui Liviu Dragnea să asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și al intelligence, pe care le avea unul din inculpați în România.

Deci, Sorin Grindeanu în lista celor inculpați nu există, dar este invocat ca fiind cel prin intermediul celui care Liviu Dragnea a săvârșit presupusul trafic de influență.

Concluzia firească este că Sorin Grindeanu este unul din martorii-cheie ai DNA, pe a cărui mărturie se sprijină rechizitoriul DNA, susține sursa citată.

Aceeași întrebare se poate pune și în cazul lui Teodor Meleșcanu, ministru de Externe la acel moment.