Legea dată de către PSD care prevede ca pensiile românilor să crească din septembrie cu 40% este în aer. Un ministru liberal s-a decis să spună adevărul.

S-a aflat adevărul despre pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dezvăluit că urmează să aibă o discuție cu privire la creşterea pensiilor cu 40% din septembrie 2020. Aceasta așteaptă evaluarea ministrului Finanțelor. „Cu siguranţă pensiile cresc, banii sunt prinşi în buget”, a spus Alexandru, adăugând că, dacă apar schimbări, oamenii trebuie să știe de ce și să le explice.

„Aștept evaluarea pe care ministrul Finanțelor o va face asupra încasărilor la Buget. Dacă situația este corespunzătoare cu ceea ce dorim să fie, nu am niciun motiv să îngrijorez pensionarii şi să promovez un alt discurs.

În loc să fac declarații publice, mi-am concentrat atenția pe dreptul oamenilor și pe a face tot ce e omenește posibil să punem legea în vigoare. Cu siguranță pensiile cresc, banii sunt prinși în buget, dar dacă apar schimbări oamenii trebuie să știe de ce, să li se explice”, a declarat Violeta Alexandru, conform RTV.