Pentru a încerca să stopeze răspândirea epidemiei de coronavirus, Rusia a luat decizia să închidă frontierele sale celor care vin din Iran.

Serviciul federal de securitate “va închide temporar frontiera rusă cetăţenilor străini (…) care sosesc din Iran”, indiferent de scopul călătoriei (turistic, pentru a munci sau pentru a studia), se arată în decretul Guvernului.

Decizia va intra în vigoare vineri, de la miezul nopţii (ora 21:00 GMT), “cu scopul de a stopa răspândirea noului coronavirus pe teritoriul rus”, informează Guvernul Federaţiei Ruse.

Autoritatea pentru Aviaţie trebuie să comunice aceste măsuri companiilor aeriene ruse

Noile măsuri exclud persoanele rezidente permanent în Rusia, cetăţenii din ţările Uniunii Economice Eurasiatice condusă de Rusia, care include Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kirghizstan, precum şi delegaţiile oficiale şi echipajele de avion.

Ministerul rus al Afacerilor Externe nu va mai accepta cereri de vize provenind din Iran, se adaugă în textul decretului. Guvernul rus a însărcinat Autoritatea pentru Aviaţie să comunice aceste măsuri companiilor aeriene ruse.

Rusia a anunţat vineri şase noi cazuri de coronavirus, cintre care cinci la Moscova. Toate persoanele s-au întors recent din Italia, scrie Agerpres.