Miasnikovici, în funcție din decembrie 2010, a fost înlocuit cu șeful de cabinet al președinției, Andrei Kobiakov, a precizat președinția belarusă.

Alexandr Lukaşenko ''a examinat problema referitoare la cadrele guvernului şi l-a numit premier pe Andrei Kobiakov'', se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al preşedinţiei belaruse.

Lukaşenko i-a demis, de asemenea, pe preşedintele băncii centrale şi pe alţi înalţi responsabili, printre care ministrul economiei şi cel al industriei, potrivit sursei.

Chiar dacă rubla belarusă nu este oficial legată de rubla rusească, ce a cunoscut o depreciere spectaculoasă în ultimul timp, Belarusul are legături economice puternice cu Moscova şi rămâne foarte sensibil la toate evoluţiile din economia Rusiei, afectată de sancţiunile occidentale şi de scăderea preţului petrolului.

Lukaşenko a recunoscut faptul că economia belarusă a suferit o lovitură dură din cauza problemelor economice din Rusia, ţară vecină unde se duc 40 % din exporturile belaruse.

AGERPRES