Compania Rompetrol Rafinare va investi 5,5 milioane de dolari in urmatoarele doua saptamani pentru cresterea capacitatii de rafinare a grupului, informeaza un comunicat al companiei. Masura face parte din programul de crestere a capacitatii de rafinare pana la 5 milioane tone de materie prima pana in 2009, anul trecut cantitatea de materie prima procesata ajungand la 3,7 milioane de tone. In perioada 15-30 aprilie activitatea companiei Rompetrol Rafinare va fi intrerupta.

“Este o operatiune normala, necesara mentinerii si imbunatatirii indicatorilor calitativi ai produselor noastre. Perioada a fost stabilita conform istoricului de functionare a instalatiei, iar furnizarea produselor petroliere catre clientii Rompetrol Rafinare nu va avea de suferit, fiind asigurata din stocurile rafinariei“, a declarat Cosmin Turcu, director general Rompetrol Rafinare. 

In aceasta perioada, contractorul general al Grupului Rompetrol, compania Rominserv, va finaliza o serie de proiecte de investitii ale rafinariei care cuprind instalarea de turnuri de racire modulare, montarea de analizoare on-line si robineti de reglare performanti, precum si optimizarea unor procese/instalatii, in baza unor studii realizate impreuna cu Solomon Associates si KBC Process Technology Anglia. 

Rompetrol Rafinare opereaza rafinariile Petromidia, Rompetrol Petrochemicals si Vega Ploiesti. 

Compania Rompetrol Rafinare, o divizie a Grupului petrolier Rompetrol, a inregistrat anul trecut o crestere de 23% a cifrei de afaceri fata de 2005, pana la un nivel de 2,65 miliarde de dolari.

Sursa: Capital 12 Aprilie 2007