“Romgaz continuă dezvoltarea zăcământului, unde investițiile au ajuns deja la 40 milioane de euro, iar în perioada următoare vom mai investi circa 100 milioane de euro în noi sonde de exploatare și evaluare”, a declarat Virgil Marius Metea, director general Romgaz.

“În zonă vom dezvolta, ținând cont de intensificarea programului de explorare în zona Muntenia Nord-Est, un atelier adăugat structurii existente și care să susțină dezvoltarea activității companiei. Activitatea constă în realizarea unui număr important de sonde de explorare, conducte de aducțiune și colectoare destinate sondelor cu rezultate importante la testele de producție care urmează a fi puse în producție. Vor fi redistribuiri de personal dar și angajări, urmând să ajungem la câteva sute de persoane care vor lucra la proiect în momentul în care structura va fi pusă în integralitate în exploatare”, a mai spus Metea.

La discuțiile cu reprezentanții primăriilor din zonă au participat președinții Consiliilor Județene Buzău și Brăila, Petre Emanoil Neagu și Francisk Chiriac, care au afirmat sprijinul autorităților în sensul obținerii avizelor și autorizațiilor necesare, cu respectarea prevederilor legale, deoarece descoperea on-shore din zonă poate avea un impact pozitiv pentru locuitori prin efectul investiției asupra dezvoltării economiei locale.

Zăcământul de la Caragele este cea mai mare descoperire de hidrocarburi a statului român din ultimii 30 de ani, a anunțat recent ministrul Energiei, Toma Petcu, la o conferință de specialitate.

Doar acest zăcământ, care urmează să fie pus în poducție de către Romgaz în 2019, ar putea asigura singur consumul național pentru 2-3 ani, a explicat Petcu.

În total, Romgaz va investi în Caragele 1,2 miliarde de lei (circa 270 milioane de euro) până la finalizarea acestui obiectiv.

“Volumul de gaz estimat în acest zăcământ este de 27-30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Pentru dezvoltarea acestuia, s-au cheltuit deja 222 milioane de lei, iar bugetul Romgaz doar în 2017 pentru această investiție este de 350 de milioane de lei”, a spus ministrul Energiei.