Romania a devenit parte la Acordul Multilateral iar cetatenii romanii vor putea sa circule in Spatiul Economic European, plus Elvetia, Andorra si Croatia, fara a mai prezenta documentele de asigurare, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. 

“Acordul va intra efectiv in vigoare la o data ulterioara, imediat ce vor fi finalizate toate formalitatile. Speram sa putem anunta cat mai repede data de la care cetatenii romani vor putea circula liber pe teritoriul statelor mentionate la volanul autovehiculelor fara a mai prezenta documentele de asigurare”, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.            

Aderarea la Acordul Multilateral elimina necesitatea prezentarii documentelor de asigurare la iesirea din tara la volanul masinii. Astfel, va exista un singur document de asigurare de raspundere civila obligatorie auto valabil pe intreg teritoriul Spatiului Economic European, plus Elvetia, Andorra si Croatia. Pentru celelalte state care fac parte din sistemul Carte Verde si orice alte state terte, asigurarea Carte Verde ramane in vigoare. 

 

Sursa: Capital 16 Martie 2007