„Klaus Werner Iohannis a ieşit în conferinţă de presă după Consiliul European. Ne-a comunicat plin de sine că s-au înţeles până nu s-au înţeles. Le spunem din nou guvernanţilor: luaţi aprobarea de la Uniunea Europeană ca să folosim banii de la UE ca garanţii pentru împrumuturi! Altfel, când aceşti bani vor veni, dacă vor veni, va fi mult prea târziu pentru sutele de mii de români care îşi vor pierde locul de muncă! Nu mai staţi cu mâna întinsă la birocraţia europeană, ci haideţi să ne luăm soarta în propriile noastre mâini! Liberalii de carton Orban şi Iohannis au uitat de deviza ‘prin noi înşine’?!”, se arată într-un mesaj al ALDE postat vineri pe pagina de Facebook a acestei formaţiuni politice.

Declarația făcută de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că doreşte o sumă considerabil mai mare pentru România în viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene şi condiţii de implementare favorabile pentru ţara noastră, anunţând că o reuniune a Consiliului European va avea loc cel mai probabil la mijlocul lunii iulie.

Şeful statului a spus că, în urma Consiliului, reprezentanţii statelor membre s-au înţeles să discute bugetul multianual şi fondul de recuperare, în contextul pandemiei de COVID-19, „la pachet”.