Autoritățile vin cu metode inedite în încercarea de a-și recupera banii de la contribuabili. Cei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş au decis să facă o mișcare surprinzătoare. Reprezentanţii firmelor care au datorii la bugetul de stat vor fi chemați la un curs în care sunt învăţaţi cum să beneficieze de o lege care le permite să scape de o parte din datorii, în unele cazuri chiar şi de 50 la sută din obligaţiile de plată.
Guvernul încearcă să inoveze atunci când vine vorba despre finanțe. Speră să mai poată recupera din banii pe care firmele îi datorează la bugetul de stat. Este vorba despre modificări legislative prin care să fie instituite o serie de facilităţi fiscale pentru firme. Patronii care vor să beneficieze de aceste facilităţi sunt aşteptaţi joi, 11 iulie, de la ora 12.00, în amfiteatrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş din Piaţa 700 pentru un seminar cu ocazia căruia reprezentanţii Finaţelor îi vor învăţa pe patronii cu datorii cum să scape de o parte din debite.

Potrivit unui anunţ al DGFP Timişoara, firmele cu obligaţii bugetare restante la 31.12.2018 mai mari de un milion de lei pot beneficia de măsuri de restructurare, cum ar fi anularea unor obligaţii bugetare principale în proporţie de 30%, 40% sau 50%  din totalul acestora, după caz. De asemenea, firmele care înregistrează datorii sub un milion pot beneficia în anumite condiţii de anularea dobânzilor şi penalităţilor, conform adevarul.ro. „În cadrul acestei întâlniri vor mai fi prezentate pe lângă prevederile proiectului actului normativ privind facilităţile fiscale, şi procedura de mediere, precum şi poprirea electronică”, se mai arată în comunicatul DGFP Timişoara. Cei care vor să participe la cursul Fiscului pot confirma prezenţa la adresa de e-mail asistenta.tm@mfinante.ro.