"Am discutat despre demersurile pe care am început să le facem şi pe care le vom continua împreună pentru a susţine ridicarea vizelor pentru călătoria în Canada a cetăţenilor bulgari şi cetăţenilor români, care sunt, în acelaşi timp, cetăţeni europeni. Şi în cadrul discuţiilor, negocierilor dintre UE şi Canada sunt nişte angajamente care ne dorim să fie respectate şi am convenit mai multe demersuri diplomatice împreună", a spus Cioloş, într-o declaraţie de presă la sediul Guvernului de la Sofia.

La rândul său, premierul bulgar Boiko Borisov a precizat că este vorba despre o scrisoare comună adresată autorităţilor canadiene în vederea ridicării vizelor.

"Ambele state au arătat că se comportă cu mult mai bine decât unele state Schengen. Şi noi susţinem ca aceste vize (necesare pentru Canada – n.r.) să nu mai continue să fie o piedică, pentru că avem cu Canada relaţii foarte bune, dar, în acelaşi timp, suntem convinşi că trebuie să apărăm interesele popoarelor bulgar şi român astfel încât cetăţenii noştri să călătorească fără vize către Canada. Am făcut o scrisoare comună să o trimitem către Canada şi i-am invitat pe canadieni să vadă ei cum ne apărăm noi graniţele ca şi cum am fi state membre Schengen şi cooperăm pe acest subiect cu domnul prim-ministru al României. (…) Sperăm ca în scurt timp aceste vize să nu mai existe", a spus Boiko Borisov.

Cei doi premieri au avut miercuri o întrevedere la Sofia în marja Summitului Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est. AGERPRES