Compania de investitii in real estate Romania Invest are in plan vanzarea celor 800 de apartamente achizitionate in ultimii doi ani pe piata locala prin intermediul organizatiei de vanzari Be Igloo.

Daca pana in acest moment Romania Invest s-a concentrat pe etapa de investitii, de acum pune bazele organizatiei de vanzari Be Igloo, considerand ca a ajuns la capacitatea financiara si la forma organizatorica potrivita pentru a incepe vanzarile.

Compania norvegiana Romania Invest a cumparat, in 2007 si 2008, 800 de aparatamente in sapte proiecte rezidentiale bucurestene: German Residenz Chitila, dezvoltat de divizia imobiliara a omului de afaceri Ion Tiriac, Ten Blocks (situat in Militari), Platinum Vitan Towers (al carui proprietar este compania israeliana Platinum Group), Planorma, Blue Towers (dezvoltat de Copper Beach) si Armonia Titan (construit de Adama) si My Dream Residence. Suma investita se ridica la aproximativ 85 milioane de euro.

In ciuda actualei crize financiare Bjorn Hauge, Country Managerul Romania Invest, este de parere ca fondul are puterea financiara si disponibilitatea de a investi in continuare in imobiliarele romanesti, atat in acest an cat si in viitor.

Acesta a mai subliniat ca piata imobiliara locala se va debloca abia in momentul in care clientii vor incepe sa cumpere din nou.

In ceea ce priveste preturile Hauge a subliniat ca acestea nu vor mai scadea excesiv. „Cred ca preturile vor ramane la nivelul actual, poate un pic mai scazute”, a spus Hauge.

Infiintata in ianuarie 2006, compania are, in acest moment, un portofoliu care depaseste 115 milioane de euro, conform raportului de evaluare realizat de compania internationala de consultanta imobiliara King Sturge.