Romania a semnat cu Uniunea Internationale a Telecomunicatiilor (UIT) un Acord Tehnic de Cooperare prin care tara noastra va primi sprijin tehnic pentru dezvoltarea unor programe ce urmeaza apoi a fi preluate de catre alte tari membre UIT, informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MTCI).

UIT va sprijini Romania cu experti in domeniile de lucru prevazute in Acord, si va incerca sa obtina surse de finantare pentru proiecte.

Din zonele de cooperare prevazute de Acord fac parte serviciul universal, strategia de broadband, dezvoltarea abilitatilor IT pentru zonele rurale, si consolidarea si dezvoltarea Centrului de Expertiza si Raspuns pentru Incidente de Securitate (CERIS) Romania.

Responsabilitatea pentru definirea metodologiilor, mecanismelor si procedurilor pentru dezvoltarea de activitati  si proiecte concrete in domeniile de cooperare, va reveni unui Comitet Comun, care va contine reprezentati ai ambelor parti, se va reuni cel putin o data pe an, si care trebuie sa-si inceapa activitatea in termen de o luna de la semnarea Acordului.

Acordul a fost semnat de Zsolt Nagy, ministrul roman al comunicatiilor si tehnologiei informatiei , si Yoshio Utsumi, actualul secretarul general al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), de la 1 ianuarie 2007 aceasta functie urmand sa fie preluata de H. Toure.

 

Sursa: Capital 14 Decembrie 2006