Cu ajutorul Indoor Google Maps, persoanele care ajung în malluri, aeroporturi, stadioane sau gări pot naviga mai rapid prin interiorul clădirilor, direct de pe telefonul mobil, folosind informațiile și direcțiile de orientare oferite de aplicația Google Maps. Pentru a folosi serviciul, trebuie deschisă aplicația Google Maps pe telefonul mobil și căutată pe hartă clădirea vizată. Utilizatorii pot vizualiza planul detaliat al clădirii mărind hartă și pot selecta etajul pe care vor să îl urmărească.

Serviciul este disponibil în 25 de ţări mari, printre care SUA, Marea Britanie, Rusia, Canada şi Germania, iar de acum şi în România.

În România, Indoor Google Maps funcţionează deocamdată în mallurile Promenada şi Mega Mall şi în aeroportul din Timişoara.

„Urmează ca la finalul acestui an serviciul să fie prezent în toate centrele comerciale NEPI Rockcastle din România. Pasul următor va fi implementarea aplicaţiei Google și în centrele comerciale operate de NEPI Rockcastle în Europa Centrală și de Est“, se arată într-un comunicat al NEPI Rockcastle, care deţine 15 malluri în România.