Bulgaria a exportat în România, în primele 11 luni ale anului trecut, bunuri şi servicii în valoare de circa 1,75 miliarde de euro, ceea ce este cu 35,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, importurile din România în Bulgaria s-au ridicat la 1,44 miliarde de euro, creşterea faţă de perioada ianuarie-noiembrie 2010 fiind de 19,6%. Excedentul comercial al Bulgariei în relaţiile comerciale cu România este de 309 milioane de euro.

Cu un total de circa 3,2 miliarde de euro, România devine una dintre cele trei ţări cu care Bulgaria a realizat schimburi comerciale de peste 3 miliarde euro în perioada ianuarie-noiembrie 2011, celelalte două ţări fiind Germania, cu un volum (exporturi + importuri) de circa 4,5 miliarde de euro, şi Italia, cu 3,05 miliarde de euro.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică în primele 11 luni ale anului trecut exporturile bulgăreşti către celelalte ţări membre ale Uniunii Europene au crescut cu 33,3% faţă de perioada respectivă a anului trecut, în timp ce importurile au înregistrat o creştere de 20,7%.