17 septembrie 2019 – Femei antreprenor din România și fondatoare de start-up au fost invitate să îşi înscrie ideile de business și proiectele inovatoare în competiția de pitching Women Startup Competition (WSC) Europe, susținută de AVON pentru a se califica în semifinala regională din 19 septembrie ce se derulează la Bucureşti la Impact Hub.

“Cu toate că este pentru prima dată când se organizează această competiţie în Bucureşti, interesul femeilor antreprenor cât şi susţinerea din partea comunităţii de business sunt peste aşteptări”, a declarat Raluca Culda, ambasador Romania al WSC Europe. „Am intuit potenţialul existent în România, argument cu care am convins liderii WSC să continue să organizeze această competiţie în ţara noastră oferind româncelor antreprenor suport şi finanţare dar mai ales expunere internaţională, iar acum ne bucurăm de amploarea pe care o ia iniţiativa pregătindu-ne ca de la anul să derulăm competiţia la nivel naţional.”

Proiectele, care pot fi o aplicație, o platformă online sau un produs, sunt evaluate de către un juriu internaţional pentru a alege 10 echipe pentru semifinala din Capitală. Echipele selectate vor fi pregătite de mentori şi vor participa într-un bootcamp pentru a îşi construi prezentarea pe care o vor susţine printr-un pitch de două minute în faţa unui juriu din care fac parte lideri din comunitatea de business din România.

Premiile semifinalei includ din partea AVON un program de mentorat personalizat pentru beautytech, oportunități pilot și contracte comerciale cu aceeași companie dar şi numeroase alte premii de la acces gratuit la cursuri de leadership şi de antreprenoriat startup, evenimente internaţionale de business, la servicii precum audit de brand, recrutare, consultanţă financiar contabilă şi servicii foto profesionale. Aceste premii sunt oferite de către următoarele organizaţii (ordine alfabetică): Academy4startup, ACHR, Alina Botica, Andrea Winter, Avocatoo, BWFR, Efemere, Flori de Lux, Katerini, L.E.A.D. Agent, Nomade Communication, Smallet, Supreme Council of European Business şi ZOOMHR.

Echipa câștigătoare a competiției de la București va fi invitată alături de cele ale altor țări europene în cadrul finalei Women Startup Competition Europe care va avea loc la Londra în noiembrie 2019. Acolo își va prezenta pitch ul în fața unui public format din investitori internaționali, mentori de startup-uri și directori ai unor corporații globale.

Alianța Avon – Women Startup Competition Europe

Avon susţine Women Startup Competition Europe, o organizație non-profit înființată pentru a inspira, a educa și a uni antreprenoare din întreaga lume. În Europa, startup-urile fondate pentru femei reprezintă mai puțin de 27% din total, iar investitoarele doar 7% din fondul de finanțare. WSC încearcă să schimbe aceste statistici, acționând ca incubator – oferind sprijin și conectând antreprenoarele cu investitorii pentru a-și dezvolta afacerile. În ultimii cinci ani, la Women Startup Competition s-au înscris circa 750 de fondatoare de business din 10 țări.

Despre AVON

AVON este prezent de peste 22 de ani pe piața din România, timp în care și-a menținut o poziție de top în preferințele consumatorilor, reușind în același timp să pună bazele uneia dintre cele mai mari comunități de femei.

Despre Women Startup Competition Europe

WSC este o platformă non-profit care derulează proiecte incubator de afaceri având o rețea extinsă de antreprenori pasionați, plini de spirit și cu experiență, strategi, gânditori venind dintr-o varietate de medii. Misiunea WSC este de a educa și de a inspira femeile să-și înceapă propriile afaceri și să le susțină în primii ani de activitate, ani care sunt plini de provocări.