Nu este clar dacă reţinerea lui Abramovici (46 ani) are legătură cu activitatea acestuia sau cu  moartea lui Boris Berezovski.
Oligarhul rus Boris Berezovski (67 de ani), care a fost găsit mort sâmbătă la reşedinţa sa din Marea Britanie, a fost condamnat, anul trecut să îi plătească daune de 3 miliarde de lire (4,7 miliarde de dolari) patronului clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici.
Presa britanică a relatat anterior că Berezovski suferea de depresie în ultimul timp şi dorea să revină în Rusia, aşa cum i-a solicitat preşedintelui Vladimir Putin într-o scrisoare. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a declarat că Moscova ia în considerare posibilitatea ca Berezovski să fie înmormântat în Rusia dacă va exista o solicitare în acest sens. Deocamdată, probe ADN prelevate oligarhului rus urmează să fie supuse unor verificări suplimentare la centrul la nuclear din Aldermaston. Este vorba de instituţia care a stabilit în 2006 otrăvirea cu poloniu radioactiv a lui Aleksandr Litvinenko, fostul agent FSB care s-a alăturat corului de emigranţi extrem de critici la adresa regimului condus de Vladimir Putin.
Conform revistei Forbes, Roman Abramovici are o avere estimată la 10.2 miliarde de dolari, fiind al 107-lea cel mai bogat om din lume şi al 13-lea din Rusia. Rusul este implicat în fotbal din 2003, atunci cînd a devenit patronul clubului Chelsea.
Este guvernatorul regiunii Ciukotka din Siberia, are "doar" 16 case, dintre care cele mai importante sunt o proprietate la Moscova, nu o casă ci un castel în Germania, o vilă în Franţa, un domeniu la periferia Londrei. Plus: 72 milioane de lire sterline în 22 de conturi, 7 maşini, avion personal, un club de fotbal şi şase companii, conform The Sun.
Deţine în prezent trei dintre primele zece cele mai scumpe iahturi din lume, cu o valoare de aproape 1,5 de miliarde de dolari. A fost căsătorit cu o fostă stewardesă şi are din această căsătorie cinci copii. În prezent, Abramovici este divorţat şi are în total şase copii.
UPDATE: Abramovici nu a fost arestat. Sunt doar zvonuri
Conform Business Insider, purtătorul de cuvânt al miliardarului rus, John Mann, a negat informaţiile privind arestarea acestuia. Mann a declarat că Abramovici s-a aflat în Statele Unite, însă nu a fost reţinut sau arestat.