Tipurile de hârtie igienică pe care le găsim în magazine sunt destul de variate. Unele sunt mai parfumate, altele fără parfum, unele sunt mai fine, altele mai aspre, unele albite cu clor, altele nu și așa mai departe.

Testele arată însă că în mai toate sortimentele se găsesc substanțe periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime, care sunt destul de sensibile.

Efecte negative asupra sănătății

Iar pericolele pentru organism pot fi identificate în funcție de specificațiile de pe ambalajul produselor de igienă.

Cei care vor să protejeze mediul și se gândesc că este mai bine să folosească hârtia reciclată ca să nu se simtă vinovați pentru defrișarea pădurilor virgine cu scopul de a produce hârtie după care se trage apa.

Probleme la nivel endocrin

Este o idee foarte bună și este de apreciat, însă este bine de știut că în procesul de reciclare se folosește BPA, notează libertatea.ro.

Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, și s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, că poate cauza efecte negative asupra sănătății.

Clorul este cancerigen

PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hârtia igienică despre care se spune că nu este albită cu clor. Asta înseamnă însă că au fost folosiți alți derivați ai clorului pentru a albi fibrele din care hârtia a fost produsă.

Acești derivați sunt foarte priculoși. Studiile arată că sunt cancerigeni și sunt, deci, dăunători și pentru organism și pentru mediu.

Arsuri locale

Hârtia igienică pe care scrie că are în compoziție aloe vera sau vitamia E conține o cantitate semnificativă de uleiuri obținute din petrol sau parafină ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism. Aceste substanțe pot produce arsuri locale.

În plus, studiile arată că hârtia igienică ultra strong, care este mult mai densă, și chiar unele prosoape de bucătărie conțin formaldehidă, responsabilă pentru iritații destul de dure la nivelul pielii. Ținând cont că zonele pe care le atingem cu hârtia igienică sunt sensibile, acest lucru este cu atât mai grav, putând duce chiar și la cancer.