"Rezervele în monedă străină sunt scăzute, cu o hemoragie probabilă de 3 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) pe lună", a declarat jurnaliştilor diplomatul citat, rămas sub protecţia anonimatului.

"Considerăm că rezervele se vor epuiza probabil în trei-cinci luni", a adăugat el, precizând că ar fi vorba de ‘cea mai bună estimare’ a guvernului său, în contextul în care există puţine date fiabile disponibile despre economia siriană.

"Se va ajunge la stadiul în care moneda lor se va prăbuşi", a afirmat diplomatul, în contextul în care Siria trebuie să facă faţă numeroaselor sancţiuni din partea SUA, Uniunii Europene şi Ligii Arabe.

La mijlocul lunii ianuarie, ministrul sirian al petrolului, Soufiane Allaou, a estimat că Siria a suferit ‘pierderi importante’ din cauza sancţiunile europene şi americane asupra petrolului său, evaluând pierderile la circa două miliarde de dolari.

Revolta împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, lansată la mijlocul lunii martie din 2011, este reprimată în sânge de autorităţi.
Sursa: Agerpres