„Liderii Uniunii Europene i-au cerut lui Vladimir Putin să facă o "schimbare radicală" în ce priveşte poziția sa cu privire la Ucraina şi au amplificat sancțiunile referitoare la Crimeea, în pofida temerilor legate de de o scădere economică în urma crizei financiare din Rusia.”, mai scrie Business Insider.

„Putin ascultă de două ori o întrebare în mod deliberat”, citim în publicaţia germană Die Welt.

„De nezdruncinat președintele rus la conferința anuală de presă – în timp ce populația face faţă declinului dramatic al rublei. Putin a amenințat Occidentul cu ursul rus.”

„Putin ridică tonul la Occident”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Wall Street Journal. „Vladimir Putin a acuzat Occidentul că încearcă să subjuge și să dezarmeze Rusia la o conferință de presă anuală sfidătoare și a dat vina pe "factori externi", pentru prăbușirea monedei și a pieţei de capital din Rusia.”

„UE are o opinie comună în privinţa atitudinii pe care să o adopte în relaţia cu Rusia”, citim în publicaţia Le Monde. „Preşedintele polonez al Consiliului vrea să definească o strategie. Parisul şi Berlinul doresc deblocare dosarului ucrainean.”

„Obama intenţionează să suspende câteva sancţiuni împotriva Cubei pe cont propriu”, scrie publicaţia The New York Times. „Oficialii Administraţiei americane au anunţat că restricțiile comerciale şi de călătorie ar putea fi ridicate cel mai devreme luna viitoare.”

„Havana primește dezghețul cu bucurie și scepticism”, scrie cotidianul spaniol El Pais. „Cuba sărbătorește cu un amestec de speranță și scepticism, reluarea relațiilor cu Statele Unite. Cei tineri văd începutul unei schimbări majore.”

„SUA sprijină discuțiile dintre clerici jihadiste și ISIS în efortul de a salva viața unui ostatic”, scrie publicaţia The Guardian.

„Negocierile pentru eliberarea lui Peter Kassig se desfăşoară de mai multe săptămâni, cu ştiinţa FBI și implicarea clericului Abu Qatada.”