„Lanțul de supermarketuri Tesco din marea Britanie va opera reduceri de prețuri, va închide magazinele neprofitabile și începe vânzarea activelor. Prin aceste măsuri, retailerul gigant încearcă să reînvie, după un an de criză, mai scrie Wall Street Journal.”

„Euro, aproape de nivelurile anului 1999 faţă de dolar”, titrează publicaţia The Guardian. „Valută europeană a deschis ziua de ieri la un curs de schimb de 1.1789 față de dolar și a atins un minim de 1.175 dolari. Astfel valoarea monedei unice s-a aflat la cele mai scăzute niveluri în raport cu dolarul american.”

„Arabia Saudită lansează o ofensivă în privinţa preţului petrolului”, citim în publicaţia Business Insider.

„Compania petrolieră de stat a Arabiei Saudite, Aramco, creşte preţurile pentru clienţii săi din Asia şi le scade pentru cei din Europa, o miscare care tulbură şi mai mult orice înţelegere a strategiei saudite privind petrolul.”

„Cei care au privit cu suspiciune anul 2014 vad o volatilitate şi în acest an”, scrie publicaţia The New York Times.

„Un sondaj la care au răspuns de profesioniști în investiții, ale căror prognoze s-au dovedit corecte în 2014 indică şi în anul acesta o plimbare cu roller-coaster-ul pentru acţiuni, obligaţiuni şi preţurile petrolului.”

„După două zile de urmăriri, suspecţii din atacul de la Charlie Hebdo sunt încă în libertate”, titrează Le Monde. „Fraţii Said şi Cherif Kouachi au fost văzuţi la Aisne. Un imens dispozitiv al forţelor de ordine se află pe urmele lor.”

Te-ar putea interesa și: