„Miniștrii de finanțe din zona euro se reunesc din nou luni după amiază pentru a ajunge la un acord în privinţa Greciei. Între timp, la Atena au loc manifestații anti-austeritate și de susținere a actualului guvern, mai scrie The Guardian.”

„Germania răneşte pe toată lumea”, citim în portalul de ştiri american Business Insider.

„Politica economică a Germaniei răneşte Europa, lumea şi pe sine însăşi. La Washington la Atena, politicieni și economiști care de multe ori au puține în comun sunt cu toții de acord că Germania sub cancelarul Angela Merkel promovează o politica economică în mare parte greşită. Aparenta forţă economică a Germaniei – cel mai mic șomaj din ultimele două decenii; echilibrul, dacă este scăzut duce la creștere; un buget federal echilibrat – toate acestea maschează slăbiciunea și erorile politice, spun ei.”

„Impuscaturi la Copenhaga: atacatorul, un tânăr de 22 ani, născut în Danemarca, scrie publicaţia Le Monde.

„Profilul suspectului care a ucis sâmbătă doi oameni la Copenhaga, începe să prindă contur. Mass-media daneză, inclusiv radioteleviziunea publică DR, a lansat un nume, Omar El-Hussein. Această identificare nu a fost însă confirmată din surse oficiale, poliția daneză a refuzat să dezvăluie identitatea suspectului care a fost ucis de politiţie. Cu toate acestea, ea a anunțat că atacatorul era un tânăr de 22 de ani cunoscut pentru accese de violență și posesie de arme. Potrivit canalului de televiziune TV2, suspectul s-a născut și a crescut în Danemarca. Doi civili au murit şi cinci poliţişti au fost răniţi în două atacuri separate: unul asupra unei sinagogi, iar altul la un eveniment de promovare a libertăţii de exprimare. Şefa guvernului danez, Helle Thorning-Schmidt, a spus că atacurile, similare cu atentatul de la Paris asupra redacţiei publicaţiei de satiră Charlie Hebdo, sunt de natură teroristă”.

„Sute de morminte profanate într-un cimitir evreiesc din Bas-Rhin”, mai scrie Le Monde. „Republica nu va tolera acest nou prejudiciu care dăunează valorilor pe care toți francezii le au în comun", a declarat ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve.

„Teroare în Copenhaga: "Ne-am trezit într-o lume diferită", citim în publicaţia germană Der Spiegel. „Teroarea a pus stăpânire pe Danemarca: Copenhaga este tristă și șocată – dar aproape nimeni nu este surprins. Dar oamenii înving teama.”

„Netanyahu îndeamnă la imigrarea în masă a evreilor din Europa”, citim în publicaţia The New York Times.

„La o zi după ce un bărbat a fost împușcat mortal în fața unei sinagogi din Danemarca, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că guvernul său a încurajează "imigrația în masă", fapt care redeschide o dezbatere controversată.”

„O înregistrare video a Statului Islamic prezintă decapitarea creştinilor egipteni în Libia", mai citim în New York Times. Înregistrarea prezintă decapitarea a 21 creștini copți. Este pentru prima dată când grupul militant a lansat imagini cu o astfel de execuţie care are loc în afara teritoriului care gruparea jihadistă îl controlează în Siria și Irak.”

„Investiţiile străine directe în China, la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani. Potivit New York Times, investițiile străine directe ISD în China a crescut în luna ianuaire în cel mai puternic ritm din ultimii aproape patru ani, în creştere cu 29,4% față de anul anterior, la 13,9 miliarde de dolari, în condiţiile în care investitorii au evitat în mare măsură sectorul de producție, mai tulbure și s-au concentrat pe industria serviciilor, mult mai rezistentă.

„Economia Japoniei creşte, dar mai puțin decât se aștepta”, mai scrie The New York Times. „Economia Japoniei a crescut cu un ritm anualizat de 2,2% în trimestrul IV din 2014, însă mai puțin decât prognoza experţilor, de 3,6%.”

„PIB-ul Japoniei, mai rău decât era aşteptat”, citim în publicaţia The Wall Street Journal. „Economia Japoniei a ieşit din recesiune în ultimele luni ale 2014, dar rezultate mai slabe decât erau estimate sunt de natură să ridice probleme legate de eforturile prim-ministrului Shinzo Abe de a scoate națiunea dintr-o lungă criză.”

„Egiptul atacă poziţii ale Statului Islamic din Libia”. Potrivit Wall Street Journal, Egiptul a lansat lovituri aeriene împotriva unor ținte ale grupării Stat Islamic din Libia, după ce grupul extremist a dat publicităţii o înregistrare video care arată decapitarea multor creștini copți egipteni care au fost ţinuţi ostatici mai multe săptămâni.”

„Un imperfect plan B pentru Grecia”, mai scrie Wall Street Journal. „Dosar Europa: Nu este foarte clar dacă este suficient pentru Grecia și zona euro să se angajeze în mod credibil pentru ajunge la un nou acord pe termen lung, scrie analistul Simon Nixon.”