„Ministerul german de Finanţe a respins joi cererea formulată de Grecia pentru prelungirea acordului de asistenţă financiară, apreciind că nu îndeplineşte criteriile fixate de zona euro pentru continuarea ajutorului.  „Scrisoarea venită de la Atena nu este o propunere care să conducă la o soluţie substanţială. În realitate, ea vizează obţinerea unei finanţări punte fără a îndeplini cerinţele programului. Scrisoarea nu îndeplineşte criterii convenite luni de Eurogrup”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanţe, Martin Jaeger. Grecia a solicitat, joi, în mod oficial partenerilor din zona euro prelungirea cu şase luni a planului de asistenţă financiară, asumându-şi în schimb anumite angajamente. Cu toate acestea, Guvernul grec a refuzat să respecte „memorandumul” care însoţeşte programul de ajutor şi care impune o serie de măsuri de austeritate”, mai scrie marketwatch.com

„Cererea Greciei de extindere a împrumutului, respinsă de Germania, citim în pagina de business a publicaţiei The New York Times. „Atena încearcă să negocieze un acord până la termenul de vineri, impus de miniștrii de finanțe din zona euro. Grecia se confruntă cu un impas în discuțiile privind creanţa, pe fondul temerilor legate de insolvabilitate.”

„Bruxelles-ul şi Berlinul, divizaţi în privinţa propunerii Greciei”, scrie Le Monde.

„Atena și zona euro condusă de Germania, se pregătesc pentru o nouă reuniune a Eurogrupului, în încercarea de a ajunge la un compromis privind extinderea finanțării pentru Grecia, care să închidă perioada de incertitudine pentru Europa. Eurogrupul va spune vineri dacă acceptă sau nu cererea Greciei de prelungire a contractului de asistență financiară. Germania este sceptică. Atena îi condamnă pe „cei care nu doresc o soluție.”

„Reuniune Euro-Grup: Grecia are dreptate, dar şi Germania, de asemenea”, citim în publicaţia germană Der Spiegel. „Aceste fronturi sunt călite, iar așteptările, scăzute – dar trebuie să existe unele pe care Eurogrupul să le confirme sau să le infirme. Guvernul grec este aproape imposibil de oprit. Guvernul de la Atena continuă show-ul necruțător.”

„Ministrul de finanţe al Greciei: "Atena nu trebuie sa cedeze la intimidarea Germaniei", citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Ministrul de Finanțe grec Ianis Varoufakis a răspândit un mesaj pe contul de Twitter al Ministerului de Externe intitulat "Grecia nu trebuie sa cedeze la intimidarea Germania." Mesajul, scris de economistul britanic Philippe Legrain, susține că Grecia ar trebui să ia atitudine împotriva creditorilor săi europeni, care au respins joi o cerere a Greciei de prelungire pe șase luni a împrumutului. Documentele arată că Germania consideră oferta Greciei un "cal troian", și a indicat că Germania dorește ca Grecia să extindă programul de salvare actual, ceea ce guvernul Greciei a declarat că nu va face.”

„Un fotograf a călătorit în lume pentru a vedea cum este definită frumusețea în 37 de țări”, mai scrie Business Insider.

„Acum doi ani Mihaela Noroc, în vârstă de 29 de ani, şi-a dat demisia de la locul de muncă din România şi a plecat cu un rucsac prin lume. Fotograful în devenire a vizitat 37 de țări și fiecare continent, cu excepția Antarcticii. În timpul călătoriilor sale, Mihaela Noroc a fotografiat sute de femei frumoase în propriul port naţional, pe care le va include în noul ei proiect "Atlas de frumusețe." Aceasta arată o serie de chipuri din jungla amazoniană dar şi de pe străzile din centrul orașului New York.”

„Compania Naţională de Petrol a Arabiei Saudite simte durerea haosului”, titrează The Wall Street Journal. „Compania saudită Aramco începe să simtă urmările decizia țării sale de a forţa membrii OPEC să-şi păstreze cotele de producţie. Acum cere contractorilor reducerea abruptă a producţiei, într-un efort de a reduce costurile.”

„Soldaţii ucraineni vin în număr mare, iar oraşul se teme că vor urma lupte grele”, mai scrie Wall Street Journal. „Cu orașul lor plin de trupe ale armatei Ucrainei, mulți rezidenți din Artemivsk se tem că rebelii vor fi pe urmele lor, rezultând lupte intense care au lăsat orașele învecinate în ruine.”

„Marea Britanie, vinovată de "interpretare eronată cu consecinţe catastrofale" a crizei din Ucraina, se arată într-un raport al Camerei Lorzilor, scrie The Guardian.

Raport critic al comisiei Lorzilor constată că expertiza Foreign Office-ului cu privire la Rusia a fost diminuată în mod semnificativ. Marea Britanie este vinovat de somnambulism în privinţa crizei din Ucraina și nu a fost activă sau vizibilă așa cum ar fi trebuit, potrivit unui raportului privind abordarea britanică și europeană a crizei ucrainene, redactat de Comisiei principală a Lorzilor pentru afaceri externe. Raportul – cea mai importantă evaluare crizei din Ucraina făcută de Parlamentul britanică – constată, de asemenea, că poziţia Ministerul de Externe în ce priveşte Rusia este semnificativ diminuată şi potrivit preşedintelui comisiei Lordul Tugendhat, acest fapt "a condus la o interpretare eronată cu consecinţe catastrofale a starii de spirit în privinţa crizei. Comisia avertizează de asemenea că, în calitate de semnatar al memorandumului de la Budapesta din 1994, stabilind protecția pe care Europa trebuie să o ofere Ucrainei , Marea Britanie a avut o responsabilitate deosebită în ceea ce priveşte această ţară, dar nu a fost atât de activă sau de vizibilă cât ar fi putut fi".